Paine integrala

de simona72 in Piine, 22 Mar 2013 | 4793 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina integrala
  • 300 gr faina alba
  • 200 ml lapte batut sau iaurt
  • 100 ml apa calduta
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • jumatate de cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita seminte susan
  • 1 lingurita seminte in
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala:

Facem un aluat dospit sau unul la masina de paine asa cum l-am facut eu, punind ingredientele in urmatoarea ordine: apa, laptele batut, uleiul, sare, zahar, ambele tipuri de faina, deasupra drojdia sfarimata.

Punem pe programul de aluat de paine sau aluat de paste, dupa framantare punem aluatul la loc caldut pt 40 minute.

Pregatim o tava de chec unsa cu putin ulei si tapetata cu faina alba, facem treisfert de aluat sul si-l punem in tava, iar din restul facem 4-5 bile pe care le punem peste aluat si pot fi folosite ca si chifle. Lasam aluatul sa mai creasca in tava inca 30-40 minute, presaram semintele si dam la cuptorul incins la 170 gr pt 30 minute.

Este prima paine integrala care mi-a iesit moale si foarte frageda.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

pt ca semintele sa nu cada asa de usor de pe paine, atunci cind o scoatem din cuptor o ungem cu o pensula cu un amestec din apa, ulei, sare si o mai lasam inca 5 minute in cuptorul stins, dar cald

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle Laugenbrot