Paine impletita

de Trifoicupatrufoi in Piine, 21 Apr 2020 | 2488 vizualizari

 

Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 10 gr drojdie uscata (sau 1 cub de 25 gr drojdie )
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 galbenus + putin susan
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

 Pentru inceput adaugam drojdia uscata in laptele caldut. Cernem faina, adaugam sarea, cele 2 oua si laptele amestecat cu drojdie. Apoi adaugam uleiul si framantam aluatul pana obtinem un aluat elastic.

Se lasa la dospit in loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul astfel crescut se imparte in doua si fiecare parte in trei parti. Impletim din trei rulouri o painica. Se obtin 2 paini impletite. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa dospit vreo 20 minute. Le ungem cu galbenus de ou si presaram susan.

Se coc 30 minute la 180 grade C, in cuptorul preincalzit in prealabil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle impletite