Paine "Iepurasi"

de claudiaO in Piine, 24 Apr 2014 | 4638 vizualizari

 

De Paste am vrut sa ii fac piticului meu o surpriza si am pregatiti niste painici ce s-au vrut a fi iepurasi ...din toti doar catva aduceau a iepure ...dar ce conteaza...
Conteaza ca au fost bune si s-au mancat repede :)

 

INGREDIENTE

  • · 1 kg faina
  • · 650 ml lapte dulce cald
  • · 50 gr drojdie
  • · 1 lingurita cu varf cu sare
  • · 2 lingurite cu zahar
  • · 100 gr unt gras
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine "Iepurasi":

Am pregatit mai intai maiaua - drojdia lichefiata cu zaharul, cu putin lapte si putina faina - amestecam si punem la dospit 15 minute.

Punem  faina cernuta intrun lighenas, amestecam cu sarea si in mijloc adaugam maiaua dospita; incepem sa framantam incet incet, adaugand laptele in care am totit untul.

Dupa ce am terminat laptele mai framantam inca vreo 10 minute; lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Luam coca si formam gramajoare ovale si le taiam cu foarfeca 2 urechi.Punem in tava pe hartie de copt;ungem cu ou amestecat cu lapte si mai lasam 20 minute la crescut- dam la cuptor cca 30 -40 minute si gata.

Eu am mai facut in plus un iepuras, pentru care m-am inspirat de la Laura Laurentiu : http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/retete-paine/painea-iepuras.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine "Iepurasi"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]