Paine floare

de violeta30 in Piine, 26 Ian 2015 | 3580 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina
  • un cub de drojdie (cam 25 grame)
  • un cub de unt in jur de 25 de grame
  • 2 linguri de ulei
  • 300 ml apa calda
  • o lingurita rasa de sare
  • putin zahar pentru a lichefia drojdia
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine floare:

Se pune faina in castron (mai maricel), untul, uleiul si sarea. Amestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi facem o gropita in faina si varsam amestecul cu drojdia. Amestecam cu o furculita si mai adaugam si din apa pana terminam apa. Incepem sa framantam cu mana pana devine o coca elastica, trebuie avut grija sa nu fie vartoasa. Coca se va unge cu faina si se va pune la dospit, punem o punga pe castron pentru a creste mai bine. Se va lasa in jur de o ora. Cand a crescut se mai framanta putin pentru ca va fi moale si se mai adauga putina faina. Facem bilute din aluat si le punem intr-o tava unsa cu ulei, pe fiecare biluta vom pune faina ca si cum am da cu sare pentru a avea un aspect de paine pe vatra. Dupa ce am terminat de pus bilutele punem o folie sau o punga peste tava si mai lasam pana creste putin (in jur de 30 minute).

Cuptorul trebuie preincalzit. Inainte de a introduce tava in cuptor dam focul aproape de maxim. Vom lasa painea in cuptor cu focul mare in jur de 20 minute, apoi reducem la minim. Nu se va deschide cuptorul sub nici o forma in primele 30 minute. Se lasa in jur de 50 minute, in functie de cuptor. Cand e gata se inveleste intr-un prosop si se lasa la racit.

O paine gustoasa, satioasa, dar si naturala !

TIPS-URI

1

se pot adauga seminte diverse in coca, in functie de preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine floare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine frantuzeasaca