Paine de secara

de simona72 in Piine, 11 Mai 2013 | 9229 vizualizari

 

Inaugurarea formei de silicon pt chec pe care am achizitionat-o din camara a fost cu o paine de secara. Nu este o paine foarte pufoasa, tocmai de aceea o fac mai rar, dar este sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina alba
  • 300 gr faina de secara
  • 150 ml kefir
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 cub mic de drojdie proaspata
  • seminte susan pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de secara:

Am framintat aluatul la masina de paine, ingredientele le-am pus in urmatoarea ordine:apa, kefir, sare, miere, ulei, faina, deasupra drojdia rupta bucatele. Dupa ce masina a framintat aluatul, l-am pus intr-un castron acoperit cu prosop de bucatarie, apoi l-am lasat la loc caldut sa dospeasca pt 30-40 minute. Dupa ce a crescut frumos, l-am rasturnat pe masa de lucru, am facut un sul din aluat si l-am pus in tava de chec din silicon. Am presarat seminte de susan deasupra, l-am lasat sa mai creasca 20 minute acoperit cu prosop de bucatarie, iar apoi l-am dat la cuptorul incins  la 160 gr pt 35-40 minute.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

daca painea prinde crusta mai repede decit trebuie, puneti o folie de aluminiu peste paine sa nu se arda deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de secara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine Wassa