Paine de casa cu 2 gr drojdie

de yaya67 in Piine, 21 Mar 2013 | 9693 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 430 gr faina alba
  • 335-340 ml apa la temperatura camerei
  • 2 gr drojdie uscata
  • 8 gr sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu 2 gr drojdie:

Se pune drojdia cu putina apa sa se hidrateze intr-un castronel. Separat se pune faina cu sarea, se adauga apoi drojdia hidratata, amaestecand si adaugand putin cate putin toata apa. Se framanta, va rezulta un aluat lipicios, mai moale. Se pune intr-un vas acoperit la frigider pentru 10 ore (eu l-am lasat doar 6 ore ca nu mai aveam rabdare, poate e bine sa-l framantam seara si-l lasam toata noaptea), apoi i se da forma dorita. Ne ajutam cu un pic de faina ca sa nu se prinda aluatul de maini si se pune intr-un vas de fonta (ceaun) sau un vas cu pereti grosi. Se acopera si se mai lasa inca o ora la dospit, nu la frigider. Intre timp se incalzeste cuptorul la 220-250 grade si se introduce dupa ora de dospit painea la copt, acoperit vasul cu un capac. Cand e aproape coapta se ia capacul ca sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu 2 gr drojdie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]