Paine cu vin

de RuxyRux in Piine, 24 Iul 2011 | 4190 vizualizari

 

Ambrozie...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 400 gr faina integrala
  • 250 ml vin ( demisec, dulce)
  • 250 ml apa calduta
  • 5- 7 linguri ulei masline( depinde cate vor intra)
  • 3 lingurite zahar
  • 2 lingurite sare
  • 2 pliculete drojdie uscata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu vin:

Punem faina in vasul de paine ( cernuta), facem o gropita in mijloc, adaugam drojdia deasupra ei zaharul, pe margini sarea.

Turnam cate putin din vinul pe care l-am amestecat cu apa calduta si incepem sa framantam. Facem asta pana adaugam toata apa cu vin, apoi incepem sa punem si uleiul. Punem uleiul cate putin si framantam pana obtinem un aluat frumos putin elastic. Dam forma de paine si presaram putina faina apoi crestam adanc in forma de cruce cu un cutit bine ascutit.

Lasam la dospit o ora.

Cand si-a dublat volumul framantam din nou inca cinci minute apoi punem intr-o tava de copt si lasam din nou la crescut. Presaram faina apoi crestam din nou in forma de cruce. Daca dorim o paine mai crescuta lasam numai trei sferturi de ora sau o ora la crescut. Daca dorim o paine intinsa in tava lasam in jur de o ora si jumatate. Eu am copt in tava de tarta.

Incingem cuptorul la 200 grade si coacem pana painea este rumenita(in jur de 30 de min).

Taiem numai dupa ce s-a racit complet.

Putin dulceaga, putin acrisoara, foarte aromata...delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Colac cu cascaval si cartofi