Paine cu iaurt

de Gergiana S in Piine, 26 Ian 2014 | 3712 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat o paine calda, proaspat scoasa din cuptor, frageda la interior si cu o crusta usor crocanta....

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr faina
  • 200 ml apa
  • 250 gr iaurt
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 30 ml ulei
  • 2-3 lg de lapte
  • Optional seminte de susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt:

Faina se cerne intr-un castron incapator.Se pune sarea.Se face o gaura in mijloc si pune maiaua(drojdia amestecata cu zaharul si jumatate din cantitatea de apa calda, nu fierbinte)Se lasa la dospit cca.15 min intr-un loc cald.

Apoi se amesteca compozitia adaugand cu restul de apa,iaurtul la temperratura camerei si uleiul.Se framanta un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini.Daca mai este nevoie se mai adauga faina.

Aluatul obtinut se lasa din nou la dospit pt cca.30 de min intr-un loc cald.

Dupa ce aluatul a crescut, pe o masa infainata, cu ajutorul unui sucitor se intinde o foaie de aluat.Eu am ales sa impletesc painea, dar merge si simpla.

Se pune in tava unsa si tapetata cu faina.Deasupra se unge cu 2-3 linguri de lapte si se presara semintele de susan.Se lasa sa se odihnesca inca 15-20 de minute, dupa care se introuduce la cuptorul preincalzit, la foc mediu pt.40-45 de minute, pana ce crusta devine aurie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine Floarea soarelui