Paine cu faina neagra si susan

de Lau in Piine, 5 Apr 2020 | 3893 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina neagra
  • 300 g faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml ulei de masline
  • cca 500 ml apa calduta
  • 3 linguri susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina neagra si susan:

Intr-un bol amestecam cele 2 tipuri de faina cu sarea, semintele de susan, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa si zaharul.

Amestecam treptat cu lingura adaugand uleiul si apa.

Framantam cu mainile pana ce rezulta un aluat elastic si nelipicios; daca este nevoie, mai adaugam apa sau faina.

Acoperim cu folie alimentara si lasam sa dospeasca 30 min pana ce isi dubleaza volumul.

Aluatul il impartim in 2-3 bucati si presam cu palmele pana ce capata o forma dreptunghiulara sau rotunda pe masa infainata.

Cu latul palmei trasam o linie in centrul foii pe lungime, aducem o parte din foaie pana in centru, exact pana la linia trasata, apasam usor dupa care aducem si a 2 parte si apasam usor pentru a se uni cele 2 parti.

Prindem din nou laturile foii si le unim intre ele presand bine si capetele.

Punem painea cu partea cusuta dedesubt pe foaia de copt asezata in tava de cuptor.

Crestam usor cu un cutit bine ascutit si presam susan.

Lasam cca 1 ora la dospit dupa care coacem painea in cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina neagra si susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa