Paine cu cascaval

de Oana in Piine, 6 Feb 2011 | 9015 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g apa
  • 1 si 1/2 linguri cu ulei de masline
  • 1/1/2 lingurite sare
  • 400 g faina
  • 1 si 1/2 lingurite drojdie uscata
  • 100 g casacaval
  • un ou micut
  • 1 lingura seminte susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cascaval:

Aluatul l-am facut la masina de paine. De fapt mi-a ramas aluat din cel facut pentru pizza :) si am improvizat o painica. Deci se pune apa in cuva masinii de paine, sarea uleiul, faina si drojdia. Se seteaza programul de framantat si dospit. La masina mea este programul 13 (moulnex ow 5000).

Cand aluatul este dospit se scoate din masina, se intinde pe blatul de lucru presarat cu faina si se arde deasupra cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari. Se ruleaza apoi se rasuceste putin si se pune intr-o tava de chec/cozonac. Se lasa la dospit inca jumatate de ora la loc cald, tava sa fie acoperita cu un prosop.

Se bate oul, eu am avut unul de prepelita, a ajuns la fix :) se unge painea, apoi se presara semintele de susan. Se coace painea in cuptorul incins, la fc mic, pana se rumeneste deasupra. Se scoate apoi din atava si se lasa la racit pe un gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prescura reteta de paine folosita în cadrul ritualurilor liturgice