Paine cu cartofi

de cristinutanicolita in Piine, 10 Apr 2020 | 3059 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g cartofi
  • 600 g faină
  • 1 linguriță sare
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Cartofii se curata, se spală, se taie si se fierb in apa cu sare. 

După ce au fiert se pasează ca pentru piure. 

Drojdia se amesteca cu zahărul, 1 lg faină, 1 lg apa calda. Se lasa la crescut 10-15 min.

Intr-un vas se pune sarea, cartofii pasati,maiaua si faina, apa. Se frământă un aluat elastic, usor lipicios. 

Se acoperă vasul cu un servet curat si se lasa aluatul la crescut până își dublează volumul. 

După ce a crescut, aluatul se pune pe masa infainata, se mai frământă puțin ,se modelează, se pune in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. 

Se mai lasa la crecut 15 min.

Se unge cu ulei si se coace la cuptorul preincalzit, la foc mediu până se rumeneste frumos. 

După ce s-a copt, se scoate din tava, ar unge cu ulei, se acopera cu un servet curat si se lasa sa se răcească.  

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine taraneasca ruseasca cu usturoi verde si ierburi de gradina