Cartofii se curata, se spală, se taie si se fierb in apa cu sare.
După ce au fiert se pasează ca pentru piure.
Drojdia se amesteca cu zahărul, 1 lg faină, 1 lg apa calda. Se lasa la crescut 10-15 min.
Intr-un vas se pune sarea, cartofii pasati,maiaua si faina, apa. Se frământă un aluat elastic, usor lipicios.
Se acoperă vasul cu un servet curat si se lasa aluatul la crescut până își dublează volumul.
După ce a crescut, aluatul se pune pe masa infainata, se mai frământă puțin ,se modelează, se pune in tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
Se mai lasa la crecut 15 min.
Se unge cu ulei si se coace la cuptorul preincalzit, la foc mediu până se rumeneste frumos.
După ce s-a copt, se scoate din tava, ar unge cu ulei, se acopera cu un servet curat si se lasa sa se răcească.
Poftă bună!