Paine cu cartofi

de mimmi in Piine, 17 Mar 2012 | 5015 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba
  • 400 g cartofi pasati (2 cartofi mari)
  • sare
  • 14 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 250 ml apa calduta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

In prima faza trebuie sa punem cartofii la fiert in apa cu sare,cand sunt fierti,ii curatam de coaja si ii pasam cu furculita si potrivim din nou cu sare. Cernem faina intr-un bol,punem in mijloc drojdia uscata,zaharul. Adaugam cartofii,uleiul,inca putina sare si incepem sa framantam,adaugand apa treptat. Obtinem un aluat moale si elastic,caruia ii dam forma dorita,dupa care il punem intr-o tava unsa cu ulei si il lasam la dospit 1 h, pana isi dubleaza volumul. Punem painea in cuptorul preincalzit si o lasam la copt cca 50 de minute,pana se rumeneste frumos . Vom savura o paine moale si gustoasa cu o coaja usor crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu masline negre