Paine

de - Andreea - in Piine, 15 Iun 2015 | 7751 vizualizari

 

Reteta este una foarte simpla...citita pe cutia cu drojdie. Am incercat-o iar rezultatul este unul foarte reusit...o paine cu coaja crocanta si miez pufos ...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina tip '00'
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 15 g sare
  • 10 g zahar
  • 300 ml apa
  • lapte
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

Punem intr-un bol faina, sarea, zaharul si amestecam usor. 

Adaugam drojdia proaspata si apa usor incalzita (nu fierbinte) .

Incepem sa framantam aluatul. Daca aluatul este prea tare adaugati putina apa,daca aluatul este prea moale adaugati putina faina ( totul depinde de tipul si marca fainei folosite).

Cand am obtinut un aluat nelipicios, acoperim bolul cu un prosop si lasam la dospit pentru cel putin o ora (pana ce aluatul isi va dubla volumul) la loc cald.

Dupa ce aluatul a dospit, il mai framantam putin si il impartim in doua parti egale. 

Tapetam doua tavi cu hartie de copt si punem aluaturile sul si rasucite. 

Lasam astfel alte 30-40 minute la dospit. Inainte de a pune painea la cuptor, o ungem cu lapte.

Incingem cuptorul la 200 grade si coacem painea pentru 20-30 minute. 

Facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca painea este coapta si la interior. 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine mediteraneana cu ulei de masline