Oua vopsite si decorate de Paste

de susu in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2016 | 3514 vizualizari

 

"Retete de Pasti"
În fiecare an încerc sa folosesc alta modalitate de a decora ousoarele pentru masa de Paste

 

INGREDIENTE

  • 10 Oua de tara
  • Sare
  • Otet
  • 1 pachet vopsea de la Dr Oetker cu decoratiuni 3D
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite si decorate de Paste:

Ouale se scot din timp de la frigider, se spala bine cu detergent de vase si se clatesc. Daca avem oua maronii de tara procedam în felul următor pentru albire : pt 10 Oua folosim 10 lgt de sare și 500 ml otet, deci 1 lgt sare si 50 ml otet pt 1 bucata. Punem sarea și otetul în apa rece, amestecam si punem ouale de tara. Pentru a nu se sparge la fiert e bine ca ouale sa ocupe cam tot fundul oalei ca sa nu se ciocnească intre ele. Din momentul cand incepe apa sa fiarba lasam 5 minute apoi le scoatem si aruncam apa. Frecam putin fiecare ou cu un burete de vase pt a îndepărta pojghita maronie apoi le spalam la chiuveta sub jet de apa rece. Le punem din nou la fiert în alta apa rece cu putina sare și otet, cat doriti și mai lasam10-15 min sa fiarba tare. Se scot, se sterg si se vopsesc când sunt puțin caldute. Se pune vopseaua în apa calda apoi se taie un colt. Punem câteva picături pe manusa, frecam palmele apoi punem oul si-l frecam și pe el. Ca sa iasa cum trebuie culoarea eu le-am dat de vreo 3 ori timp în care le-am lasat vreun minut intre operațiuni sa se usuce. Dupa ce s-au uscat bine aplicam decoratiunile.

TIPS-URI

1

Da-ti-le de vreo 3-4 ori cu vopsea ca sa iasa frumoase

2

Eu am folosit vreo jumate pachet de manusi de unica folosinta nu le am spălat cum scrie pe cutie pt ca trebuie sa se usuce ft bine după fiecare culoare spalata

3

Ouale sa fie la temperatura camerei când le puneti la fiert

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite si decorate de Paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca