Oua coapte

de Dulceatadetrandafiri in Aperitive / Garnituri, 7 Noi 2011 | 15078 vizualizari

 

Duminica lenesa, de toamna...duminica tarzie cu mic-dejun in pat si muzica in surdina. S-aveti un weekend calduros :) !

 

INGREDIENTE

  • Pentru un  mic-dejun in doi:
  • 2 oua
  • 200 gr de smantana
  • o legatura de patrunjel
  • emmental ras
  • sare, piper
  • miezul unei felii de paine facuta in casa
  • putin unt pentru uns formele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua coapte:

Pornesti cuptorul la 190 de grade. Speli patrunjelul, il toci marunt si il amesteci cu smantana. Ungi formele (din cele micute, de ceramica, pentru sufleuri) cu putin unt. Asezi un strat din bucatele de miez de paine, imparti egal intre cele doua vase amestecul de smantana si patrunjel, spargi usor cate un ou si presari pe langa galbenus emmentalul ras. Asezonezi si dai la cuptor pana cand doar galbenusul mai tremura doar un pic (la mine a durat 10 min, dar depinde foarte mult de cuptor si temperatura). Se servesc fierbinti.

* Poti pune si un strat de bacon putin prajit inainte, sau ceapa calita, sau ceapa verde in locul patrunjelului, te poti juca cu mai multe ingrediente si arome.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ton