Otet de capsune

de miki_a in Pt salate, 25 Mai 2015 | 5660 vizualizari

 

Bun gasit!

De cand au venit in piata noastra adevaratii producatori de capsune nu am ratat nici o zi fara sa cumpar aceste fructe minunate. Pe langa dulceata si gemul clasic, anul acesta mi-am propus sa mai incerc ceva nou.
Am auzit ca se poate face un sirop foarte bun din ele (fara fierbere, doar cu miere). Sa nu credeti ca m-am apucat de facut sirop...am facut ceva simplu de tot, cu un gust deosebit: otet de capsune.

 

INGREDIENTE

  • 200 g de capsune proaspete:
  • 300 m otet alb.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Otet de capsune:

Spalam capsunele, le lasam un pic sa se zvante (sa nu aiba apa pe ele, daca se poate sa fie perfect uscate), le taiem feliute sau cubulete (depinde de cat de mari le aveti) si le punem intr-un borcan curat. 

Peste ele turnam otetul. 

Inchidem borcanul ermetic si pastram la temperatura camerei timp de 3 zile. 

Filtram otetul si il turnam in sticla. 

O sa obtineti unul din cele mai bune si aromate oteturi... unul cu gust de primavara! 

Il adaugam in salate sau in unele sosuri (merge excelent in sosul de peste).

 

TIPS-URI

1

In acelasi mod puteti obtine otet din diverse fructe (cirese, visine, zmeura, fragute, caise, prune) sau plante (tarhon, leustean, salvie, oregano) deci aveti liber la imaginatie!

2

Pastrati in frigider, in sticla cu dop ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Otet de capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinegreta cu zmeura