Ostropel oltenesc

de ArianaBala in Pui, 18 Oct 2011 | 10007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g carne de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi mai maricei
  • 4-5 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 linguri de otet de mere cu miere
  • smantana
  • 1 lingura de unt
  • dupa gust, patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel oltenesc:

Punem untul la topit intr-o cratita si apoi punem carnea de pui(eu am folosit 2 pulpe si 2 aripioare). Lasam carnea sa se prajeasca vreo 10 minute.

Cand carnea s-a rumenit, stingem cu 100 ml de vin si mai lasam inca 10 minute sa se inabuseasca sub capac.

Scoatem carnea pe o farfurie si punem ceapa la calit. Cand devine aurie, punem si morcovul. Mai lasam 5 minute, si punem si cartofii, taiati in cuburi mai mici. Daca a ramas prea putin sos, si nu au in ce sa se inabuse, mai puneti putin vin.

Cand cartofii sunt aproape gata, punem inapoi in cratita carnea de pui impreuna cu usturoiul pisat, cele 2 linguri de otet si restul de vin. Punem capacul si mai lasam 10 minute la foc mic. Potrivim cu sare si piper.

TIPS-URI

1

Smantana o puteti adauga direct in vasul in care ati pregatit ostropelul sau in farfurii, cand serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel oltenesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

ieri la 18:32

Somon cu orez cremos, cu parmezan - Reteta usoara si gustoasa

de oanapl 8

ieri la 17:47

Dorada cu roșii, ardei și brocoli - Rețeta simplă și gustoasă

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu pui si ciuperci reteta simpla si delicioasa