saraca gaina, am chinuit-o eu cateva ore pana a fiert :D:D:D
Pulpele si pieptul se spala bine iar apoi se oparasc un pic.
Se spala din nou cu apa calduta, cat sunt fierbinti, si se pun la fiert cu un praf de sare.
Se lasa la fiert pana cand carnea se desprinde de pe oase. Carnea fiarta o dezosam si-i luam pielea.
Oprim o cana din apa-n care a fiert gaina.
Intr-o alta oala punem 2-3 linguri din apa-n care a fiert gaina si o asezam pe foc. Punem in oala ceapa taiata julien si usturoiul taiat feliute.
Lasam 2-3 minute sa se inmoaie ceapa si adaugam carnea fiarta.
Lasam inca 2-3 minute si punem restul de apa de "gaina" peste carne si ceapa.
Adaugam pasta de gogosari si sucul de rosii iar apoi lasam sa fiarba pana scade putin, nu foarte mult timp pt o sa se sfarame de tot carnea, suficient timp cat sa se patrunda sosul.
Inainte de a luat ostropelul de pe foc punem sare, piper si busuioc dupa gust.
Se servste cald cu mamaliguta.
Pofta buna!
1
daca gaina este batrana, cum a fost a mea, lasi foarte mult la fiert pentru a nu se mai simti ca-i carnea atoasa....