Ostropel de pui

de Gergiana S in Pui, 15 Ian 2014 | 6368 vizualizari

 

O mancarica tare buna care noua ne place foarte mult!

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (am folosit pulpe de pui si aripi)
  • 1 ceapa potrivita
  • 3-4 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb
  • rosii proaspete sau la conserva sau pasta de tomate
  • sare, piper boabe, boia dulce si iute, busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Carnea se spala si se lasa putin sa se zvante.Intr-o cratita punem cateva linguri de ulei, punem pe foc; cand s-a incins uleiul punem bucatile de carne si acoperim cu un capac.Le lasam sa se rumeneasca pe o parte si pe alta.Cand sunt aproape gata punem si vinul.Apoi le scoatem si le lasam pe servet.

Intr-o alta tigaie, calim ceapa pana ce incepe sa devina aurie, punem boiaua dupa gust, si rosiile(pasta de tomate) tocate marunt.Apoi adaugam carnea si putina apa(200 ml)+ sare si cateva boabe de piper.Lasam sa fiarba cca.15-20 min la foc mic.Apoi adaugam si usturoiul taiat bucatele mici sau pisat, cum va place.Mai lasam cca.10-15 min la fiert, dupa care aduagam si busuiocul.Oprim focul, si tinem acoperit cu un capac pana la servire.

 

TIPS-URI

1

Noi am servit alaturi de un piure de cartofi.Acum fiecare cum vrea:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de iarna