Ostropel de pui

de nico15 in Pui, 24 Oct 2012 | 4336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui(sau piept de pui) aproximativ 1 kg
  • 100 ml ulei
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 50 g de faina
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 3-4 catei de usturoi
  • 50 ml de vin alb
  • 500 g de cartofi
  • 1 litru de stoc de pui
  • Sare, piper Patrunjel proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

 Puiul(sau pieptul de pui cum preferati, daca este piept de pui sunt anumite etape pe care nu le veti face) daca este un pui intreg, se spala si se va trece prin flacara(se flambeaza)se taie(portioneaza) si se va da cu un praf de sare.

Ceapa se curata si se taie brunoise, morcovii se spala se curata si se vor taia si ei la fel ca ceapa. Usturoiul il vom taia in fasii subtiri, iar cartofii ii spalam, curatam si ii vom taia in cubulete de marime potrivita si ii vom pune la fiert in apa cu sare.

Cernem si faina, patrunjelul il curatam, spalam si tocam marunt. Pasta de tomate se va dilua in apa sau in supa.

Punem o tigaie in care adaugam ulei, in aceasta adaugam bucatile de carne, le lasam sa se soteze si sa prinda culoare pe toate partile. Dupa aceea adaugam ceapa si morcovii, adaugam 150 ml de supa si lasam sa fiarba.

Vom scoate carnea si o vom pune separate, continuand fierberea iar peste ceapa si morcovi vom adauga faina cernuta dizolvata in apa rece si pasta de tomate si vom sara si pipera si adaugam restul de supa lasand sa fiarba bine si sa scada, aproximativ 25-30 de minute.

Cand acest sos este gata, luam de pe foc si lasam un pic sa se raceasca, se poate strecura sosul sau il putem blenda, eu am ales varianta a doua. Sosul rezultat l-am adaugat peste bucatile de carne de pui, adaugam usturoiul si continuam 15-20 de minute fierberea, aproape de final adaugam vinul si verdeata.

Acest preparat se va servii cu cartofii nature, care au fost fierti iar deasupra am presarat verdeata.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui