Osso Buco la slow cooker Crock-Pot 4,7 l Digital

de Miha in Slow Cooker, 3 Aug 2019 | 3862 vizualizari

 

Sa gatesti acasa o mancare complexa si sofisticata, Osso Buco de exemplu, nu este deloc greu atunci cand ai un slow-cooker Crock-Pot in bucatarie. In prima faza timpul de gatire se poate sa ti se para descurajant, dar dupa ce vei folosi aparatul Crock-Pot pentru un fel sau doua de mancare, iti garantez ca va fi piesa de rezistenta din bucataria ta 
Pentru reteta de azi am folosit in afara de aparatul Slow Cooker 4.7L Digital Crock-Pot si o tigaie in care am rumenit una dintre bucatile de rasol, cealalta am pus-o in vas cruda in ideea de a face diferenta la sfarsit. Dupa cum s-a infulecat tot din farfurie, cred ca n-a fost niciuna :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati rasol de vitel
  • 2 cepe
  • 2 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 1 bucata de telina
  • ½ ardei kapia
  • 2-3 linguri faina
  • 1 pahar de vin alb
  • 400 g rosii in suc propriu
  • sare si piper
  • cimbru
  • 3-4 catei usturoi
  • putina coaja de lamaie rasa
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Osso Buco la slow cooker Crock-Pot 4,7 l Digital:

Am curatat legumele si le-am tocat cubulete. Am sters cu servetele de hartie feliile de rasol, apoi una dintre ele am tavalit-o prin faina.

Am pregatit vasul aparatului Crock-Pot 4.7L Digital

Am incins putin ulei intr-o tigaie si am prajit la foc iute felia de rasol infainata.

  • In cazul in care preferati sa caliti putin legumele, le puneti in tigaie in uleiul ramas si le caliti usor, pana se inmoaie. Puteti sari peste acest pas si puneti toate legumele crude in vasul aparatului Crock-Pot.

Puneti deasupra feliile de rasol, rosiile din conserva, putin cimbru uscat, sare si piper. Turnati vinul deasupra si apa daca este necesar, cat sa fie acoperite feliile de carne.

Am pus capacul si am setat aparatul, temperatura LOW, timp de gatire 6 ore.

  • Timpul de gatire poate fi setat si la 4 ore, temperatura HIGH, in cazul in care vrei mancarea mai repede

  • Carnea trebuie sa fie moale si sa se desprinda cu usurinta de pe osul din mijloc

Intre timp iti poti vedea linistit de alte treburi, mancarea este in siguranta, nici nu se arde, nici nu se prinde de vas… La final aparatul se opreste automat si trece pe programul de pastrare la cald.

La sfarsit am preparat sosul de usturoi (gremolata): usturoi tocat marunt, patrunjel si putina coaja de lamaie rasa si am turnat in vas peste Osso Buco.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Osso Buco la slow cooker Crock-Pot 4,7 l Digital" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc in sos de rosii cu usturoi la slow cooker Crock-Pot 4,7 L