Orez sarbesc

de mamaieelena in Mancaruri de post, 5 Oct 2012 | 8337 vizualizari

 

Am dat aceasta denumire deoarece reteta o am de la bunica mea care isi avea origini sarbesti.Si bineinteles ca asa ii zicea ea.

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez
  • 1 dovlecel de marime medie
  • 3 cepe
  • 2 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 200g telina
  • 3 cartifi potriviti
  • 4 rosii
  • sare
  • piper
  • ardei iute uscat si pisat
  • 50 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez sarbesc:

Toate legumele au fost curatate si taiate cuburi sau maruntite cum este cazul cepei, rosiile au fost taiate cuburi mici.Intr-o cratita incapatoare se pune uleiul la incins si se adauga legumele pa rand pentru a se cali bine. Orezul se spala si se adauga peste legume sa lasa sa se caleasca si el un pic se pune sare ,piper si ardei iute pisat dupa care se adauga apa fiarta cantitatea necesara in proportie de 1 la 3 si se da la cuptorul incins pana se rumeneste frumos pe deasupra dupa care se scoate si se adauga patrunjelul tocat marunt.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez sarbesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

gaby_gabytza 1

07.10.2012, 23:11

buterfly 1

12.11.2012, 11:35

super reteta..am facut si eu..dar fara cartofi

mamaieelena 1

12.11.2012, 15:54

sti ce te rog daca-ti place si cartoful adauga-l la orez este f bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post