Orez prajit indonezian

de pansy1 in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2010 | 6707 vizualizari

 

Simplu si foarte gustos

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca de orez ,de preferinta basmati(sau orice orez vreti,dar sa ramana bob de bob dupa fierbere )
  •  2 cesti de apa o ceapa mare taiata solzisori
  •  2 oua
  •  ulei
  •  sare,piper
  •  1/2 lg (lingutita )
  •  curcuma (turmeric) optional
  •  1 Lg (lingura ) sos soia
  •  2 Lg sos soia dulce (kecap manis )      
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit indonezian:

-se spala orezul bine,pana ramane apa curata.

-se pune la fiert in apa cu sare si curcuma,acoperit cu capac,intai la foc mare,pana incepe sa fiarba,apoi la foc minim ,cam 15 minute,pana incep sa apara mici cratere in orez.se preste focul si se lasa la racit.cu cat sta mai mult rece,cu atat mai bine.trebuie sa fie orezul bob cu bob.

-se caleste ceapa in 2-3 linguri de ulei,apoi se adauga ouale se amesteca repede (nu trebuie sa fie prajite ouale prea tare ) si se adauga orezul pe rand,amestecand continuu.

-se lasa la prajit,amestecand din cand in cand vreo 5 minute.

-se adauga piperul,sosul de soia ,sosul de soia dulce si se mai lasa pe foc,amestecand,1-2 minute.

Acest fel de orez poate fi folosit ca atare,el putand constitui o mancare in sine ,sau se poate folosi ca si garnitura la diverse feluri de carne:curry,frigarui,friptura,peste,etc.,sau legume sau pelete de creveti.(creveti din aceea expandati si prajiti in ulei ,ca chips-urile )

Se mai poate adauga ,devenind de fapt un alt fel de mancare,in momnetul calirii cepei,inaintea oului,pasta de chili,creveti,pui sau ce vor muschii nostri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit indonezian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez Aromat