Orez integral cu gaina, in vas de lut

de ANCA in Pui, 25 Apr 2010 | 12426 vizualizari

 

In ultimul timp,folosesc tot mai des vasele de lut si yenna la cuptor, mancarurile ies delicioase! Acest vas il am din Grecia si este pentru 2 portii.

 

INGREDIENTE

  • 125 g orez integral
  • un piept de gaina
  • o ceapa
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 ardei rosu
  • o lingura untura de pasare
  • o legatura patrunjel proaspat
  • 2-3 linguri de vin alb sec
  • cimbru
  • curry
  • sare
  • piper mozaic proaspat rasnit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez integral cu gaina, in vas de lut:

In vasul de lut se pune orezul integral (am folosit Uncle Ben's, o punguta, ideal pentru fix 2 portii), ceapa, ardeiul, tocate marunt si usturoiul verde rondele, inclusiv cozile verzi. Se stropesc toate cu putin vin alb sec.

Carnea se taie cubulete si se fierbe pana este aproape gata, eu am fiert-o 40 minute, fiind gaina de la tara, deci mai tare.. apoi adauga carnea, optional o lingura de untura de pasare pentru un plus de gust si se acopera cu supa obtinuta la fierberea carnii.

Se condimenteaza cu cimbru, piper mozaic proaspat rasnit, putin curry si sare, apoi se pune la cuptor pana cand orezul este gata.

Se presara patrunjel tocat de-asupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Orezul se controleaza periodic sa aiba putina zeama, inclusiv cand este aproape gata, caci el va mai trage din sos si cand se opreste focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez integral cu gaina, in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

ANCA 1

27.04.2010, 11:57

anomisana 1

02.06.2010, 19:16

Am primit si eu in dar un vas de lut (pe care mi-l doream foarte mult), cu instructiunea ca atunci cand il voi folosi sa-l tin in apa rece. Am facut acest lucru, dupa care am preparat niste pui cu legume. Problema a aparut in momentul in care ne-am asezat la masa, cand am constatat ca mancarea are gust de pamant. Va rog sa-mi spuneti unde am gresit. Sunt disperata, si imi doresc sa folosesc acest vas. Este din acela ca o tava, cu capac. Va multumesc.

ANCA 1

03.06.2010, 12:21

vasele bune nu se mai pregatesc inainte nicicum, sunt din lut, si sunt deja arse si pregatite ptr a fi folosite direct la cuptor, plus ca-s f grele, cu peretii grosi!...eu nu l-am pus in apa rece niciodata, este autentic de la Horezu cel mare, si mai am 2 mai mici din Grecia, nici p-alea nu le tin in apa, se comporta excelent si nu schimba gustul mancarii.. parerea mea este ca vasul tau e slab calitativ.. imi pare rau ca nu a iesit mancarea gustoasa cum ar fi trebuit..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripioare de pui la cuptor cu garnitura de orez