Orez in doua culori

de aziz in Mancaruri cu carne, 10 Noi 2010 | 5016 vizualizari

 

o sa va placa......

 

INGREDIENTE

  • 2 pahare orez cu bobul lung (daca gasiti Basmati)
  • o ceapa alba micuta
  • supa instant o lingura
  • sare piper
  • jumatate pahar ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez in doua culori:

se pune uleiul intr-o oala la incins, cind incepe sa sfiriie se pune un pahar de orez doar unul si se prajeste pina ajunge la culoare maronie se amesteca incontinuu pentru a nu se arde; cind incepe a se colora se adauga ceapa taiata marunt si se continua prajirea pina se ajunge la culoarea maro

se adauga celalalt pahar de orez si 4 pahare cu apa (sau supa ),apa trebuie sa sie fierbinte ;se potriveste de sare, piper si supa instant .flacara aragazului trebuie sa fie cit mai mica pe tot parcursul procesului ,orezul se arde foarte usor .acum se adauga capacul la oala se se lasa la fiert pina se absoarbe toata supa dupa care se acopera oala cu un prosop ud sau cu folie de aluminium si se lasa asa inca 20 minute. se poate servi cu gratar,pui la cuptor sau prajit,si chiar cu supa de linte rosie. este excelent chiar si ca mincare de post...pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez in doua culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc cu ceapa si ardei gras