Orez in doua culori

de aziz in Mancaruri cu carne, 10 Noi 2010 | 4976 vizualizari

 

o sa va placa......

 

INGREDIENTE

  • 2 pahare orez cu bobul lung (daca gasiti Basmati)
  • o ceapa alba micuta
  • supa instant o lingura
  • sare piper
  • jumatate pahar ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez in doua culori:

se pune uleiul intr-o oala la incins, cind incepe sa sfiriie se pune un pahar de orez doar unul si se prajeste pina ajunge la culoare maronie se amesteca incontinuu pentru a nu se arde; cind incepe a se colora se adauga ceapa taiata marunt si se continua prajirea pina se ajunge la culoarea maro

se adauga celalalt pahar de orez si 4 pahare cu apa (sau supa ),apa trebuie sa sie fierbinte ;se potriveste de sare, piper si supa instant .flacara aragazului trebuie sa fie cit mai mica pe tot parcursul procesului ,orezul se arde foarte usor .acum se adauga capacul la oala se se lasa la fiert pina se absoarbe toata supa dupa care se acopera oala cu un prosop ud sau cu folie de aluminium si se lasa asa inca 20 minute. se poate servi cu gratar,pui la cuptor sau prajit,si chiar cu supa de linte rosie. este excelent chiar si ca mincare de post...pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez in doua culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu muschi de porc