Orez cu vin

de CookieMonster in Jamie Oliver, 1 Apr 2013 | 9320 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez
  • 1 cana vin rose demisec
  • 3 cani apa
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 morcov
  • 8 codite de ciuperci
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • 2 linguri ulei masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu vin:

1. Se curata ceapa, morcovul, usturoiul si se spala bine impreuna cu ciupercile. 

2. Ceapa si ciupercile se taie marunt, ustruroiul feliute si morcovul fasii subtiri cu ajutorul curatatorului.

3. Se pune la calit in uleiul de masline ceapa si usturoiul, la foc mediu-mare. Cand ceapa devine sticloasa adaugam morcovul si ciupercile, amestecam sa nu se lipeasca. In aproximativ 2 minute punem si orezul, lasam sa se prajeasca putin si stingem cu ceasca de vin. Amestecam din cand in cand, iar cand lichidul se evapora completam cu apa, lasam sa se evapore din nou. Reluam procedeul pana cand orezul este facut.

Se asezoneaza cu boia si sare.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Am folosit aceeasi cana ca sistem de masura

2

Se face totul la foc iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post