Orez cu sparanghel si chiftelute

de cristeena20 in Mancaruri de legume, 24 Sep 2020 | 1690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 carnati argentinieni proaspeti
  • un buchet sparanghel verde proaspat
  • 1,5 cana orez cu bob rotund
  • ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • bacon
  • 1 pahar vin alb
  • 1 cub de unt
  • parmezan ras
  • supa de legume
  • sare, piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu sparanghel si chiftelute:

Carnatii proaspeti se curata de pielite si se formeaza chiftelute mai mici cu mana.

Intr-o cratita punem ulei de masline si adaugam perisoarele sa se rumeneasca pe toate partile-le scoatem si in grasimea ramasa aduagam ceapa tocata marunt si o parte din tulpinile sparanghelului tocate marunt si ele-apoi adaugam usturoiul taiat si el feliute si baconul cubulete. Lasam sa se calesca frumos, amestecand. La final adaugam orezul ,amestecand si stingem cu vinul alb. 

Se lasa sa scada vinul aproape de tot si apoi turnam supa de legume fierbinte peste orez-cca 2 polonicuri -amestecam bine-punem sare, piper alb, apoi cand scade adaugam iar alte polonice de supa-si tot asa , amestecand mereu pana se fierbe orezul.

Intre timp intr-o tigaie punem cu putin ulei de masline sparanghelul la calit pe toate partile (varfurile-as aintregi)-adaugam si chiftelutele si putin bacon cubulete-pana se rumenesc frumos pe toate partile-adaugam la orez cand acesta e fiert si apoi cubul de unt -la final punem si parmezan razuit.

Servim imediat-cu parmezan ras deasupra. Trebuie sa iasa cremos.

 

TIPS-URI

1

Sunt buni orice tip de carnati proaspeti-nu e nevoie sa fie neaparat cel argentinian. Eu dina sta aveam in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sparanghel si chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu spanac si orez