Orez cu sofran

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 27 Aug 2015 | 9701 vizualizari

 

Risotto allo zafferano ... un preparat tipic zonei Lombardia (Italia) ... pe cat de simplu pe atit de indragit datorita culorii si gustului dat de sofran . Este des confundat cu risotto alla milanese (orez milanez) un alt preparat tipic milanez.
Grana Padano este o branza asemanatoare parmezanului (Parmigiano Reggiano), la fel ca si cea de-a doua este o branza DOC (Denumire de Origine Controlata) doar ca durata de maturare este mult mai scurta ...

 

INGREDIENTE

  • 350 gr orez
  • 100 gr unt
  • 80 gr Grana Padano
  • 3 cuburi supa legume
  • 1 L apa
  • 1 plic sofran
  • 150 ml vin alb
  • 1 ceapa
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu sofran:

Curatam ceapa de coaja, o spalam si o tocam fin . 

Intr-o tigaie punem untul la foc mic si lasam sa se topeasca, cu atentie sa nu se arda. Adaugam ceapa si amestecam cu o spatula de lemn. Lasam la foc potrivit pana ce ceapa s-a calit . 

Adaugam orezul si lasam cateva minute amestecand in continuu pana ce orezul absoarbe gustul untului .Punem vinul si lasam pana acesta s-a evaporat.

Separat dizolvam cuburile de supa de legume intr-un litru de apa ( eu am avut cuburi puse la congelator. Daca nu aveti asa ceva , folositi doua cuburi knorr de legume ) .

Adaugam apa putin cate putin in tigaia cu orez amestecand din cand in cand pentru a evita ca orezul sa se lipeasca . Potrivim de sare. 

Dizolvam sofranul in putina supa. Il adaugam in tigaia cu orez cu 5 minute inainte ca orezul sa fie gata si amestecam bine . 

Cand orezul este gata , inchidem focul si adaugam Grana Padano amestecand . 

Se serveste cald . 

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Cel mai indicat tip de orez pentru acest preparat este orezul tip Carnaroli .

2

De asemenea poate fi asociat cu ciuperci , carnati si uneori fructe de mare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sofran" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu pulpe de pui la gratar