Orez cu muschiulet si mazare

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 23 Ian 2018 | 3825 vizualizari

 

 Intr-o suita de retete pentru mic-dejun cu oua-ochiuri am vazut o reteta asemanatoare. N-a fost sa fie pentru mic-dejun, a ajuns garnitura pentru unii, iar pentru mine preparat de baza [ atat de gustos incat nu am mai dorit alta carne ]. Am adus modificarile mele [ am pus morcov] -oricum am reconstituit reteta dupa imagine [nu erau alte indicii ]. Sunt foarte multumita de rezultat, am obtinut un orez gustos, placut vizual, cu bobul bine hidratat fara a fi terciuit.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr muschiulet file semi-afumat
  • 200 gr mazare verde [ congelata]
  • 100 gr ulei
  • 2 morcovi - ce au fiert in supa de carne
  • 1 ceapa mare
  • 1 cana orez cu bob mare
  • ardei iute rondele -pentru decor
  • patrunjel verde [ congelat am avut ]
  • sare piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu muschiulet si mazare:

  1.  Taiati muschiuletul cuburi.
  2. Scoateti mazarea la decongelat.
  3. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste in ulei impreuna cu muschiuletul taiat cuburi.
  4. Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugati orezul si caliti usor pana si acesta ajunge cu acelasi aspect sticlos.
  5. Truc cel stiu de la bucatarese vechi: orezul se prajeste in putin ulei pana devine sticlos. Prin aceasta operatiune se sigileaza amidonul din orez si bobul se va hidrata frumos fara sa se terciuiasca.
  6. Nu este nevoie sa spalati orezul. Nu suntem in vremurile apuse cand alegeam orezul chiar si de pietricele. Atunci ramanea apa gri dupa spalare. Acum sunt metode moderne de decorticare si ambalare.
  7. Turnati apa  in vasul de preparare. Apa trebuie sa ffie cam cu doua degete mai sus decat orezul. Sarati. Piperati.
  8. Adaugati la fiert si mazarea + patrunjelul verde.
  9. Amestecati si din acest moment nu mai umblati la preparat.
  10. Puneti capac si lasati sa fiarba la foc potrivit 15-20 minute.
  11. Controlati cu ajutorul cantitatii de apa densitatea orezului. Mie imi place cu bobul bine hidratat dar fara sa fie mult lichid ca la risotto.
  12. Daca este nevoie, mai puneti apa.
  13. Trageti vasul de pe foc si gustati . Sarati , piparati daca mai este nevoie .
  14. In acest moment, la sfarsit,  cu ajutorul unei furculite rasfirati orezul ridicand usor furculita. Astfel boabele de orez se aereaza, se separa frumos.
  15. Orezul astfel preparat este gustos atat cald, cat si rece.
  16.     Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

In sezon folositi patrunjel verde proaspat. Eu prefer sa-mi congelez -este mult mai sanatos si mai gustos decat se gaseste iarna. Patrunjelul de iarna din supermarket il simt cu ,, prostioare '' -acelasi gust specific se simte in unii castraveti verzi de sera.

2

Truc cel stiu de la bucatarese vechi: orezul se prajeste in putin ulei pana devine sticlos. Prin aceasta operatiune se sigileaza amidonul din orez si bobul se va hidrata frumos fara sa se terciuiasca.

3

Nu este nevoie sa spalati orezul. Nu suntem in vremurile apuse cand alegeam orezul chiar si de pietricele. Atunci ramanea apa gri dupa spalare. Acum sunt metode moderne de decorticare si ambalare.

4

In acest moment, la sfarsit, cu ajutorul unei furculite rasfirati orezul ridicand usor furculita. Astfel boabele de orez se aereaza, se separa frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu muschiulet si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mihaelar63 1

30.01.2018, 00:06

Clementina ai tu o preferinta cu cele doua ... boabe . Stii tu ... Ciuleandra

mihaelar63 1

30.01.2018, 00:07

Vasimur

oanapl 1

05.02.2018, 22:36

Numai preparate frumoase și delicioase faci!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curry cu cartofi si mazare