Orez cu lapte (de post)

de portiadelumina in Mancaruri de post, 1 Apr 2013 | 10411 vizualizari

 

Evident că toată lumea ştie ce este orezul cu lapte. De exemplu, la noi, în special cel făcut la parastase se mai numeşte "colarez". Şi cum prin excelenţă este un desert "de dulce", am încercat şi varianta de post, cu lapte de soia.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte soia (am avut din cel cu miere şi cereale)
  • 20 gr. zahăr
  • 100 gr. orez
  • răzătură de lămâie
  • răzătură de portocală
  • scorţişoară
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte (de post):

Se procedeză foarte simplu. Laptele de soia se fierbe (de preferat într-o oală/cratiţă cu fundul mai gros) şi peste el, în tipul fierberii se adaugă orezul. Se lasă focul mic şi se mestecă continuu până când boabele de orez se fierb bine, evitându-se astfel lipirea.

Trebuie ştiu (eu m-am păcălit un pic) că laptele de soia are o consistenţă mai mare decât a laptelui animal, pentru care motiv cantitatea de orez trebuie să fie mai mică decât în mod obişnuit.

Aproape de final se pune răzătura de lămâie şi de portocală.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Pentru un gust mai bun, pentru aromă, se poate pune vanilie ori zahăr vanilat. Fireşte, se pot pune şi alte mirodenii, în funcţie de gustul şi dorinţa fiecăruia.

2

Laptele de soia este un pic mai închis la culoare. Aşadar, dacă orezul nu iese alb, ca de obicei, e "vina" laptelui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cus-cus cu legume