Orez Cantonez- Chinezesc

de Catalina L in Porc, 21 Apr 2015 | 6451 vizualizari

 

Este o reteta autentica din China de pe blogul lui Margot, numai un pic adaptata .....
Relativ simpla, aceasta reteta solicită o taiere minutioasa a produselor si un gătit in mai multe etape.

 

INGREDIENTE

  • 600 g de orez fiert (nu trebuie sa fie proaspat fiert, orez fiert care rămâne de ieri....) - orez basmati
  • 150 g de boabe de porumb
  • 150 g mazăre
  • 100g cârnați de porc
  • 3 oua
  • 2 morcovi mijlocii
  • 2 linguri. linguri de ulei vegetal
  • 3 cepe verzi (arpagic)
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 felii subtiri de ghimbir proaspat cu piele
  • 1 lingurita ulei de susan
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez Cantonez- Chinezesc:

Gatiti orezul - reteta orez basmati gătit  aici

Se taie cârnatul, morcovii in cubulete mici. Se taie marunt ghimbirul cu tot cu piele.

Intr-o tigaie - wok, se prajeste carnatul fara sa punem ulei.
Când grăsimea începe să iasă, scoateți-l și puneti morcovii si ghimbirul.
Adăugați sosul de soia. Gatiti pentru 2-3 minute, adaugati mazărea si porumbul.
Continuați sa gătiti timp de 5 minute. Scoateti si rezervati.

Puneti ulei într-un alt wok, si depuneti orezul. Separati bine boabele de orez si reveniti bine tot orezul .

Se bat ouăle și să face o omletă. Se taie în bucăți mici.
Adaugati la orez toate ingredientele rezervate, omleta si arpagicul taiat in rondele. Condimentati cu sare și piper si adaugati uleiul de susan.
Se amestecă și se servește imediat.

Este foarte bun si facut de casă  ...... vezi și rețeta  ravioli cu praz ,  este o încântare .......

Poftă Bună !!!

TIPS-URI

1

orezul nu trebuie sa fie proaspat fiert, orez fiert care rămâne de ieri... etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Cantonez- Chinezesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]