Orez Basmati cu patrunjel

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2013 | 4186 vizualizari

 

Este de departe orezul meu preferat :)...cred cu tarie ca orezul trebui sa aiba gust, chiar si daca e de dieta :)...am fost anul trecut la un restaurant de lux sa zic asa , am cerut orez...si-am intrebat : E bun? E gustos? Mi s-a raspuns : Daaaa...e grozav, toti clientii il cer...si-atunci am luat orez, am mers pe mana ospatarului cum se spune...ce mi-a adus? Un orez simplu, fiert in apa cu sare...si desigur fara gust...asa ca am decis orez mananc numai acasa :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de orez Basmati
  • 1 lingurita de turmeric
  • 3 linguri de ulei de orez
  • 4 cani de apa
  • sare
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • piper ( optional)
  • 100 gr unt( optional daca il doriti mai cremos)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez Basmati cu patrunjel:

Am pus uleiul in tigaie, in el orezul spalat si scurs, am incalzit usor, am pus apa, turmericul, sarea si am lasat sa fiarba( undeva in jur de 20 de minute) acoperind vasul. Cand a fost gata am dat deoparte de pe foc si am adaugat sare dupa gust daca a mai fost cazul si patrunjelul tocat.

Daca il doriti mai cremos, adaugati acum si untul.

Daca nu aveti ulei de orez, puteti pune orezul de la inceput in unt topit.

Serviti-l cald. Este tare tare delicios :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Basmati cu patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Shakshuka