Omletă provensală

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 2 Apr 2013 | 5406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt,
  • 1-2 roșii,
  • 1 fir de ceapă verde,
  • 1 fir de usturoi verde,
  • 6 ouă,
  • 100 g cașcaval,
  • 1/2 linguriță busuioc uscat,
  • sare,
  • piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omletă provensală:

Încingem cuptorul la 200 grade C. Punem untul într-o formă termorezistentă, de preferat rotundă și se introduce la cuptor pentru a se topi untul.

Spălăm roșia (dacă avem una mai mare) sau două dacă sunt mai mici și se feliază rondele fine. Curățăm ceapa verde și usturoiul, se spală și se toacă mărunt. Ouăle se sparg și se pun într-un castron. Se bat un pic cu o furculiță. Se condimentează cu sare, piper și busuioc. Adăugăm cașcavalul ras, ceapa și usturoiul tocat și amestecăm să se omogenizeze conținutul. Se scoate forma din cuptor, se rotește ușor pentru a ajunge untul topit și pe pereții laterali. Se toarnă compoziția și se așează feliile de roșii pe margine. Se dă la cuptor pentru 15 minute.

Servim imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omletă provensală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

_Alina_ 1

03.04.2013, 08:50

JamilaCuisine 1

03.04.2013, 09:41

Foarte apetisanta!!!!

marianascarlat 1

03.04.2013, 16:08

Nu stiam ca omleta pe care o fac eu se numeste provensala. Fff buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute