Omleta cu ciuperci pe un pat de rucola

de danakarin in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2012 | 4230 vizualizari

 

Nu ma veti crede, dragi bucatarasi, dar eu, o gospodina veche si cu oarecare pretentii, nu stiu exact care este diferenta dintre o omleta si o papara.De fond, nu de forma ! Astfel incat, ieri seara, cand am venti acasa, m-am hotarat sa ma documentez in diferitele mele carti de bucate si biblii culinare Nici Sanda Marin, nici Teubner Küchenpraxis nu m-au lamurit pe deplin...In omleta se poate adauga un pic de lapte, dar nu neaparat...dar in nici un caz faina...Ce sa va spun? Cred ca diferenta este de forma si nu de continut, si deci omleta este de fapt sora rasfatata prin restaurante a paparei noastre traditionale.
Cu varianta care v-o propun azi, care va va incanta si ochii nu numai papilele gustative, puteti sa va surprindeti in mod placut familia si prietenii.

 

INGREDIENTE

  • Pentru doua portii:
  • 200 g de ciuperci champignon
  • 30 g de unt
  • 4 oua
  • 2 linguri de samantana lichida
  • sare, piper
  • 2 lingurite de cascaval ras
  • o mana buna de rucola
  • Aceto Balsamico
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu ciuperci pe un pat de rucola:

Curatam ciupercile cu o periuta, fara sa le cojim, le taiem felii si le calim usor in jumatatea cantitatii de unt. Le luam de pe foc atunci cand devin lucioase, inainte sa lase apa. Saram si piperam.

Separat batem ouale cu cele doua linguri de smantana, saram si piperam si prajim pe rand, intr-o tigae antiadeziva, intr-un pic de unt, pe o parte 3- 4 minute, intoarcem cu grja, coacem si pe ceaalalta parte si le lasam sa alunece in cate o farfurie   in care am pregatit un pat de rucola stropit cu cateva picaturi de Aceto Balsamico. Pe fiecare omleta asezam ciupercile, rulam si presaram un pic de casacval ras.

O miunune , va asigur !

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu ciuperci pe un pat de rucola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trandafiri aperitiv