Sa nu ne intre soarele-n ochisorii nostrii ca cacaoa......
Pregatim aluatul cu o zi inainte. Osanza o dam prin masina de tocat cu sita mai mare.Amestecam osanza cu 4 linguri de faina. Intr-un castron cernem 1 kg de faina, adaugam sarea, uleiul, otetul si incepem sa amestecam, adaugam apa calduta , putin cate putin si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic. Intindem aluat intr-un dreptunghi, imaginar impartim aluatul in 3 parti, punem osanza amestecata cu faina pe 2 parti din dreptunghi, apoi impaturim, aducand partea fara osanza peste o parte cu osanza, apoi parte cu osanza ramasa peste partea fara. Imaginile sper sa va lamureasca mai bine decat am explicat eu. Apoi cu ajutorul sucitorului incepem sa batem in aluat pana apar basicute, apoi intindem si impaturim din noi si iar batem, dam la rece cca 30 min, apoi batem bine , impaturim, procedam asa de cca 3-4 ori.Dam aluatul la frigider, iar a doua zi luam cate o bucata din el intindem in foaie subtire un dreptunghi si-l ungem cu gem amestecat cu nuca macinata. rulam de ambele capete in acelasi timp, apoi cu un cutit zimtam taiem bucatele groase de cca 2 degete, asezam in tava de la cuptor tapetata cu hartie d ecopt, dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca 25 min, in functie de cuptorul fiecaruia. Sunt gata cand incep sa se rumeneasca. Se scot dincuptor si s epudreaza cu zahar.