Nutella

de laylalala in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 4827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr alune de padure
  • 100 gr ciocolata cu lapte, rupta in cubulete
  • 40 gr cacao pudra
  • 100 gr smantana
  • 50 gr zahar pudra + 100 gr, dupa gust
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nutella:

Incinge o tigaie la foc potrivit si prajeste alunele 5 minute pana se rumesc usor.Lasa-le sa se raceasca 5 minute, apoi freaca-le cu un prosop de bucatarie pentru a inlatura coaja.
Mizeaza alunele intr-un blender pana devin pasta, aprox. 5-10 minute.

Intre timp ce se mixeaza alunele, topeste ciocolata la bain-marie.Adauga cacaoa, smantana si amesteca pana la omogenizare.Adauga amestecul de ciocolata la alune, si mixeaza-le.Apoi, adauga 50 gr zahar pudra si un praf de sare.Mixeaza-le si adauga treptat 100 gr zahar, punand doar atata pana se ajunge la dulceata dorita.
Pasta obtinuta se pune in borcan, se inchide si se pastreaza intr-un loc uscat si racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

Nutelistul 1

23.04.2010, 00:39

Ce sens are sa mai adaugi si aia si aia ?! Pui pur si simplu Alunele in Nutella si ai scapat direct, nu mai are sens sa mai adaugi zahar, Smantana aiurea, ca si ciocolata pe care o bagi acolo, este tot Nutella, doar ca e tare.
Ce ai facut tu acolo nu ai facut decat sa adaugi zahar si grasimi mai multe pentru cam aceias chestie.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "LAPTE DE PASARE" (3)