Negresa delicioasa cu dulceata de visine si nectarina

de alutza in Prajituri, 15 Oct 2011 | 5813 vizualizari

 

E reteta mea preferata de negresa. Foarte simpla si delicioasa!
E super buna si fara nectarina, dar daca tot se afla ratacita prin frigider, m-am gandit "de ce nu?!" Si a meritat sa faca parte din reteta - gustul dulce acrisor al nectarinei merge perfect cu dulceata si cu aroma de cacao si rom. Mai ales cu o ceasca de ceai alaturi!!!!!
PS: Prima mea reteta !!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana zahar
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 3-4 linguri dulceata de visine
  • 3-4 linguri cacao
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 2 cani faina
  • arome
  • 1 nectarina mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa delicioasa cu dulceata de visine si nectarina:

Am folosit aceeasi cana pentru toate ingredientele.

Se amesteca zaharul cu apa si uleiul. Se adauga dulceata de visine, cacaua, praful de copt, faina si aromele (eu folosesc de obicei esenta de rom) si se amesteca bine. Se obtine o compozitie groasa si lucioasa.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Nectarina se taie felii (mai groase sau mai subtiri, dupa preferinta) si se aseaza pe hartia de copt. Deasupra se toarna compozitia si se niveleaza.

Se da la cuptor, la foc mediu, 20-30 minute (in functie de cuptor).

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de gem, dar mie personal imi place aroma pe care o da dulceata de visine.

2

In cazul in care folositi un gem mai putin dulce, se poate mari cantitatea de zahar la o cana intreaga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa delicioasa cu dulceata de visine si nectarina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

LUK 1

16.10.2011, 17:48

buna prajiturica!bine ai venit in gasca!

mamaieelena 1

17.10.2011, 16:07

bine ai venit ,buna prajitura

MIUTA 1

17.10.2011, 17:48

Tare buna,imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata