Negresa de post cu fructe

de lia maria in Prajituri, 8 Dec 2010 | 17400 vizualizari

 

Simpla, usor de facut si foarte buna pentru o zi de post, in care avem pofta de ceva dulce… probabil ati recunoscut-o: e by Nadina.
Multumesc draga mea, pentru reteta, e super ! prajiturica.

 

INGREDIENTE

  • 450g faina
  • 400g zahar
  • 120g cacao
  • 1 praf de copt
  • 500ml apa
  • 250ml ulei
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 lingurita esenta de migdale(facultative)
  • 2 banane mari
  • 3 linguri cu zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post cu fructe:

 Intr-un bol, amestecam toate ingredientele uscate(inafara de zahar brun si banane), adaugam uleiul, apa si esenta si omogenizam. Tapetam cu hartie de copt, o tava de 23/30cm, golim aluatul  si-l nivelam.

Curatam si taiem bananele in rondele apoi le punem deasupra pe/in aluat in forma dorita. Eu am complectat si cu cateva boabe de struguri, pentru ca am avut ajutoare…la bucatile de banana, hi,hi,hi.

Presaram zahar brun deasupra si dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 35 minute, la foc mediu.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o taiem in forma dorita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Cris2711 1

10.12.2010, 20:42

DIANA B 1

10.03.2011, 10:33

mihaelaradu 1

17.03.2011, 13:08

Demential! Merge si cu fructe de padure deasupra? In acest moment, cand m-a luat o pofta nebuna de brownies, eu am doar niste coacaze congelate...Incerc sa vad ce iese

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresă cu caramel şi piure de castane