Negresa cu visinata si nuci

de anca_rm in Prajituri, 10 Ian 2014 | 9864 vizualizari

 

Ciocolatoasa

 

INGREDIENTE

  • -200 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • -200 g unt
  • -3 oua
  • -150 g zahar
  • -3 linguri cacao
  • -150 g faina
  • -2 linguri visinata
  • -100 g nuci taiate si prajite
  • -visine din visinata
  • -un praf de copt
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata amaruie
  • -1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu visinata si nuci:

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc  amestecand continuu ai avand grija sa nu se arda ( ciocolata se arde foarte repede).

 Cand este topita o dam deoparte , adaugam un praf de sare si o lasam sa se raceasca Intre timp pregatim tava (20x30) si pornim cuptorul

 Intr-un bol se bat ouale cu zaharul si visinata.

 Se adauga apoi crema de ciocolata care s-a racit , faina amestecata cu praful de copt  si cacaua.

 Cu o spatula amestecam si nucile in aluat si turnam compozitia in tava .

 Deasupra putem pune optional visine din visinata sau compot .

 Dam tava la cuptor si lasam cam 25 minute .

 Cand este gata pregatim glazura : topim 100 gr ciocolata cu o lingura de ulei si turnam peste prajitura calda .

Trebuie intinsa glazura uniform si lasata la racit.

TIPS-URI

1

eu am folosit ciocolata cu lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu visinata si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu branza de vaci