Negresa cu sos de caspsune

de AndreeaJ in Prajituri, 11 Mai 2011 | 4799 vizualizari

 

Desi nu a sosit inca momentul lor de glorie, toti visam la capsunele bune, proaspete si parfumate de la noi din tara. Pana vor aparea si acelea, o idee de reteta care sa ne faca asteptarea mai dulce :). Dupa Negresa cu nuci si sos de cafea , m-am gandit ca o negresa cu sos de capsuni n-ar strica :)). Iata mai sus ce a iesit. Eu una va spun ca am simtit intr-adevar ca am 2 nari! :)) O nara a nasului alerga dupa mirosul de ciocolata si vanilie, iar cealalta nara dupa mirosul de capsuni usor coapte...

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 250 g unt
  • 6 oua
  • 220 g faina
  • 250 g zahar
  • 250 g capsuni
  • 1 lingurita amidon
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu sos de caspsune:

Mai intai am topit ciocolata impreuna cu untul intr-o craticioara pusa pe baie de abur, apoi am lasat sa se raceasca.

Am curatat capsunele si le-am taiat bucati, dupa care le-am pus in blender.Le-am transformat intr-un piure, dar nu foarte fin ci cu bucatele mici, peste acest piure am pus restul de 50g zahar si amidonul si am amestecat bine.

Intr-un castron mai mare am mixat foarte bine ouale impreuna cu 200 g zahar, sarea si zaharul vanilat, pana ce si-au dublat volumul, iar zaharul s-a topit. Am adaugat amestecul de ciocolata si unt, dupa care faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava unsa cu unt. Din loc in loc am pus cate 2 linguri din piureul de capsune, iar cu lama unui cutit am trecut usor printre ele, facand usoare valuri. Am dat tava la cuptorul incins pentru 35 de minute   Am lasat prajiturica sa se raceasca apoi am servit-o cu placere.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti ca prajiturica sa fie chiar negresa, atunci puneti in total 300 g ciocolata neagra si nu mai puneti ciocolata cu lapte si eventual cresteti cantitatea de zahar daca va place mai dulce. In final culoarea va iesi mai inchisa decat cea a prajituricii mele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu sos de caspsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu menta si ciocolata By Gaby_d