Negresa cu nucă - de post

de elucubratiiculinare in Prajituri, 21 Mar 2012 | 18022 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 căni apă,
  • 1 cană zahăr,
  • 5 linguri cu vârf de cacao,
  • 1 pachet margarină,
  • 3 linguri magiun de prune,
  • 2 căni făină albă,
  • 10 g praf de copt,
  • 1/4 linguriță bicarbonat amoniu,
  • o lingură zeamă lămâie,
  • o cană nucă.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nucă - de post:

Cernem făina cu praful de copt într-un castron. Amestecăm apa cu zahărul într-o oală de inox ( ceva mai mare pentru că în ea vom amesteca toate ingredientele). Se pune oala pe foc și amestecăm până se topește zahărul, adăugăm cacao și amestecăm bine. Se aduce la fierbere și se lasă să sea căteva clocote, amestecând constant. Se dă oala la o parte de pe foc și se adaugă margarina tăiată cubulețe. Înainte de a pune toată margarina, să ungeți bine tava în care vom coace negresa. Amestecăm până se topește toată margarina. Adăugăm magiunul și apoi făina treptat, amestecând cu un mixer. Adăugăm bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lămâie. La sfârșit adăugăm și nuca măcinată, dar nu foarte fin.

Compoziția se pune în tava unsă și se dă la cuptor pentru 30-40 minute la 180 grade C. Se lasă să se răcească în tavă, după care se va tăia pătrățele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nucă - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

nicole82 1

27.09.2013, 14:31

si praf de copt si bicarbonat?..hmmm...

marcelika 1

27.09.2013, 23:51

draga nicole82, sunt de acord cu tine....nici eu nu vad de ce aceasta combinatie, dar poate ca e ok ,....arata ft bine negresa...

elucubratiiculinare 1

10.10.2013, 09:05

nicole82, marcelika
Incercati si o sa vedeti de ce

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu gem de gutui (de post)