Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

de mickyapostu in Prajituri, 11 Sep 2014 | 14979 vizualizari

 

O negresa pe gustul meu: densa, concentrata, cu o crema fina si glazura de ciocolata parfumata cu menta. Singurul incovenient ar fi ca este o adevarata bomba calorica, asa ca va rog frumos sa va abtineti de la a manca toata tava.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 250 g unt
  • 200 g zahar 
  • 50 g cacao
  • 150 g mascarpone
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta vanilie 
  • 150 g faina
  • Pentru crema 
  • 100 g zahar pudra 
  • 350 g mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • Pentru glazura
  • 200 g ciocolata min 55% cacao 
  • 100 ml frisca lichida 
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata:

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit (si usor racit, sa nu fie fierbinte) zaharul si cacaua si amestecam bine. 

Incorporam apoi 150 g mascarpone, cele 3 oua (cate unul pe rand), vanilia si in ultimul rand faina. 

Incingem cuptorul la 180 grade C si coacem negresa cam 40 minute pana ce trece testul cu scobitoarea.Lasati prajitura sa se raceasca cam o ora (de preferat) inainte sa punem crema. 

Pentru crema, batem 100 ml frisca lichida, adaugam apoi mascarpone si zaharul pudra. Preparam gelatina cu 50 ml apa (respectati instructiunile de pe pachet) si o incorporam la crema de mascarpone. 

Turnam crema peste prajitura rece si nivelam. Mai dam la frigider o ora - doua pana se incheaga crema. 

Pentru glazura rupem ciocolata in bucatele pe care le punem intr-un castron. Intr-un ibric punem untul impreuna cu 100 ml frisca lichida pe foc mic. Cand incepe sa fiarba luam de pe aragaz si varsam peste bucatile de ciocolata. Lasam sa stea cam 5 minute, timp in care se topeste ciocolata. Amestecam bine cu o lingura apoi pana obtinem o crema de ciocolata, fina si matasoasa. Eu am pus putina esenta de menta in ciocolata topita, mi s-a parut ca completeaza gustul de mascarpone.

Turnam glazura de ciocolata usor calduta peste crema de mascarpone si netezim suprafata. Dam la rece minim 3-4 ore sau peste noapte inainte de a servi. 

TIPS-URI

1

Tineti prajitura la frigider, nu va doriti sa se inmoaie crema sau sa se topeasca ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa (de post)