Negresa cu marshmallows

de RuxyRux in Dulciuri, 11 Apr 2016 | 6263 vizualizari

 

Suficienta descrierea din titlu? Prajitura asta e o ciocolatoasa incredibila!  Va provoc sa o probati:))))))))va trebui sa treceti insa de provocarea de a o lasa o noapte afara la rece :))) musai!

 

INGREDIENTE

Negresa:

  • 125 gr. ciocolata neagra ( 60 % cacao)
  • 225gr. unt
  • 4 oua mari
  • 130 gr. faina patiserie
  • 200 gr zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 baton de vanilie

Topping de bezea:

  • 300 gr marshmallows ( bezele din spuma de zahar)
  • 175 ml frisca lichida
  • 1 lingura si jumatate de unt
  • 250 gr. ciocolata neagra( 60%)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu marshmallows:

Eu am topit untul intr-un vas( ibric maricel), apoi in el am topit ciocolata, am dat vasul deoparte, am lasat putin la racit.

Ouale le-am adaugat in ciocolata pe rand, am amestecat bine cu telul dupa fiecare, apoi am pus zaharul, vanilia( am razuit batonul dupa ce l-am crestat) si la final faina.

In tavita patrata de Jena, unsa usor cu ulei am pus o foaie de copt, si am turnat compozitia.

Negresa am tinut-o la cuptor aproximativ 25 de minute la 180 de grade( atentie, nu mai mult!)

Intre timp, intr-un vas, am pus frisca, in ea am topit ciocolata, apoi am adaugat untul si apoi o parte din bezele 150 de grame. Am amestecat, la foc foarte mic,  pana ce s-au topit bezelele.

Peste negresa scoasa din cuptor, am turnat o parte din crema cu bezele, apoi am asezat bezelele moi si le-am acoperit cu restul de crema de ciocolata si bezea.

Fuguta la rece undeva pe terasa (nu la frigider) vasul pana a doua zi, cand ridicam cu tot cu hartie prajitura din vas, o punem pe un tocator si o feliem dupa dorinta! Pofta bunicica! Este o prajitura iubita de copii...sper sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu marshmallows" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

simona72 1

15.04.2016, 19:52

Deliciu marca Rux!!

dantes 1

16.04.2016, 06:26

Delicioasa!

RuxyRux 1

04.05.2016, 23:52

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu fructe uscate