Negresa cu inimoare

de barbie2007b in Prajituri, 10 Feb 2013 | 4590 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame unt
  • 400 grame zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri pudra de cacao
  • 13 linguri faina
  • 4 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • Pentru decor:
  • -bomboane (inimoare)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu inimoare:

Amesteci intr-o craticioara untul, laptele, zaharul vanilat si pudra de cacao. Fierbi 2-3 clocote si dai vasul deoparte. Opresti din aceasta compozitie 15 linguri, intr-un bol, restul lasi sa se raceasca. Cand compozitia s-a racit, adaugi 4 galbenusuri, coaja rasa de lamaie, esenta de rom si faina cernuta cu praful de copt. La final, adaugi 4 albusuri batute spuma tare si amesteci usor pentru a pastra compozitia aerata. Torni compozitia intr-o tava dreptunghiulara unsa si tapetata,o nivelezi si o coci, la foc potrivit circa 40de minute.

Cand este gata coapta, scoti prajitura, o glazuzezi cu 15 linguri de crema pastrate si lasi prajitura sa se raceasca pana a doua zi.

O portionezi, o decorezi cu bomboane, apoi o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu inimoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]