Negresa cu ciocolata

de Laly in Prajituri, 22 Oct 2010 | 14598 vizualizari

 

Fara ciocolata deasupra este o excelenta prajitura de post.

 

INGREDIENTE

  • 2 1/2 cani cu apa
  • 1/2 cana cu ulei
  • 1 1/2 cana cu zahar
  • 3 cani cu faina
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 esenta de rom
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 2 pliculete praf de copt
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 50 gr nuca
  • 50 gr unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata:

Intr-un vas,se amesteca cu telul apa cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet.Se adauga cacao,uleiul si sarea.Se adauga esentele,faina si praful de copt si se omogenizeaza bine.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se introduce la cuptor la foc potrivit circa 45 de minute.Se face testul cu scobitoarea.

Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe baie de aburi cu 50 gr de unt.

Cand este gata prajitura se toarna deasupra ciocolata topita si se presara miezul de nuca.Se taie numai cand s-a racit complet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

11.11.2010, 10:19

Aceasta prajiturica...e fix pe gustul meu ciocolatos...arata o minune!

elena1988 1

24.02.2011, 09:45

jolygina 1

10.02.2012, 15:22

foarte buna

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba