Negresa

de Deny22 in Dulciuri, 25 Feb 2016 | 3938 vizualizari

 

Prima data cand incerc sa fac aceasta prajitura. Desi e preferata mea, niciodata nu am gasit o reteta pe placul meu.
Aceasta este ieftina, rapida si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana lapte
  • 1 cana si jumatate zahar
  • 1 cana faina
  • 200 gr margarina
  • 3 oua
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf copt
  • 1 esenta vanilie
  • optional - finetti/nutela, fulgi cocos, nuci, etc
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Se pun intr-o cratita pe foc margarina, laptele, zaharul si cacao si se dau in clocot. Se da deoparte si se lasa la racit.

Cand s-a racit, se adauga cele 3 galbenusuri, faina, praful de copt si se amesteca foarte bine.

Se bat albusurile spuma si se adauga la compozitia rezultata.

Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.

 

TIPS-URI

1

Reteta oficiala spune sa pastram cateva linguri din compozitie pentru a orna prajitura. Eu am ales sa o ungcu finetti imediat ce am scos-o din cuptor, pentru ca se intinde mai bine. Puteti presara si cocos, nuci, alune de padure, etc (dupa preferinte)

2

Cuptorul trebuie incins in prealabil

3

Ca sa vad daca prajitura e coapta, am facut testul cu scobitoarea. Cand a iesit putin umeda, am scos tava din cuptor.

4

Indiferent de indicatiile retetei eu de fiecare data cern faina si praful de copt, pentru a evita cocoloasele

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post