Negresa

de Pushaa in Prajituri, 14 Dec 2013 | 6096 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cani de faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 1 1/2 cana apa minerala
  • 4 linguri de gem
  • 3 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Glazura
  • 1 pahar zahar
  • 1pahar apa (100 ml)
  • 1 lingura cacao
  • putin zahar vanilat
  • nuca de cocos pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Se amesteca faina cu praful de copt, sarea, zaharul, zahar vanilat, cacao. Apoi se pun cele 4 linguri de gem, uleiul si apa minerala. Amestecati bine pana se topeste zaharul. Turnati aluatul intr-o tava mai adanca tapetata cu hartie de copt. Puneti tava la cuptor pentru 35-40 minute.

Pentru glazura se fierbe apa cu zaharul pana devine un sirop lipicios. Apoi adaugam cacao si zaharul vanilat.

Turnati glazura calduta peste prajitura rece si presarati deasupra nuca de cocos.

TIPS-URI

1

Pentru ca glazura sa iasa mai fina puteti sa adaugati cateva patratele de ciocolata amaruie.

2

Nu deschideti cuptorul in primele 20 minute pentru a nu se lasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

16.12.2013, 12:28

Deliciu total!

elenasava 1

17.12.2013, 14:40

si gemul...???

Pushaa 1

17.12.2013, 15:07

am pus si gemul, scuze...uitasem de el

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de marshmallow si glazura cu orez expandat