Am plecat de la rețeta Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmesan, lui Rocsy. Dar în cămară am dat peste o conserve de castane de apă, pe care o tot amân să o consum, am zis de ce nu???, asta că ciupercile s-au epuizat ;). Apropo, s-a cam golit frigiderul și cămara zilele astea :D :))) Și entru că am fost întrebată ce sunt castanele de apă și eu chiar mă gândeam că sunt castane, am cercetat și am aflat ca sunt de fapt, un fel de tuberculi :D adică, tot cartofi. Gasiti aici informatii https://www.reteteleluiradu.ro/pe-scurt-despre-castanele-de-apa/
Mușchiulețul se spală, apoi se șterge, se unge cu mirodenii și se pune în vasul de ceramica al aparatului slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital. Aparatul se conectează la sursa de curent, apoi se programează pe funcția HIGH, se setează timpul de gătire de 3 ore și se pornește gătirea lentă.
Într-un bol se amestecă ketchup-ul, uleiul, pudra de usturoi, oregano, boiaua de ardei dulce, sarea și piperul.
După 1 oră de gătire, se unge cu sosul obținut se mușchiulețul pe toate părțile.
Se adaugă castanele de apă din conserve, scurse de lichid și roșiile cherry întregi și se lasă la gătit în continuare la HIGH ptr cca. 2 ore.
Serviți muschiulețul feliat cu castane, roșii, garnitura preferată iar deasupra stropiți cu sosul rămas în oală.
Spor și poftă bună!
1
castanele se pot inlocui cu ciuoercile champignon, ca in reteta lui Rocsy ;)