Muschi de porc la cuptor cu sos de smantana si bacon

de xana in Porc, 5 Iul 2013 | 24514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o bucata muschi de porc, 600 gr
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura de boia de ardei
  • oregano
  • cimbru
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • putin vin alb
  • 4 felii subtiri de bacon
  • 100 ml de smantana lichida
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc la cuptor cu sos de smantana si bacon:

Am `imbracat` carnea cu o pasta facuta din usturoi, boia, oregano, cimbru, vin alb, ulei de masline, sare si piper si am pus-o in tava. Nu am pus multa sare cum spune instinctul, ca la sfarsit sosul sa nu fie prea sarat. Tava trebuie sa fie micuta, cam la marimea carnii. Am acoperit cu folie de aluminiu si am dat la cuptor pentru o ora. Dupa acest timp, am luat folia, am pus pe carne feliile de bacon si am mai lasat jumatate de ora la cuptor. Cand baconul s-a rumenit, l-am scos si l-am taiat bucatele mici. 

Am scos carnea si am lasat-o sa se odihneasca zece minute dupa care am taiat-o in felii subtiri. Intre timp am pus intr-o tigaita sucul carnii care a ramas in tava si l-am lasat pe foc mediu sa se reduca la jumatate. Apoi am adaugat smantana si bacon-ul si am amestecat pana s-a ingrosat suficient.

Se serveste feliutele de carne cu sosul deasupra si cartofi prajiti sau salata alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc la cuptor cu sos de smantana si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet afumat cu cartofi la cuptor