Alta reteta .... "expirata" =))
Fierbem soia in apa cu sare, piper si doua foi de dafin, apoi o scurgem bine.
Cartofii ii curatam, ii feliem si-i prajim pe jumatate, in ulei incins.
Calim ceapa, dupa ce am tocat-o in prealabil. Adaugam pasta de tomate, o cescuta cu apa, sare si piper. Turnam bucatile de soia peste prajeala si amestecam bine. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Intr-un vas termorezistent , uns cu putin ulei, asezam un strat de felii de cartofi prajiti, apoi un strat sin amestecul de soia, iar cartofi, iar soia, pana terminam ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie din felii de cartofi.
Facem un sos din mustar clasic si apa, pe care il distribuim in mod uniform peste musaca . Presaram cu putin pesmet si verdeata maruntita si dam la cuptor pana de rumeneste deasupra. Servim cu muratura.
1
Scurgeti cat puteti de bine granulele de soia, dupa fierbere